Reglaments

BTT Endurance Series – Reglaments.

REGLAMENT GENERAL BTT ENDURANCE SERIES

1.Definició:
Les BTT Endurance Series són un campionat de curses de resistència amb bicicleta de muntanya que es disputen en circuits de motocròs. Sempre que és possible, es respecte el mateix traçat que utilitzen les motos. Només en cas de rampes o zones no ciclables, o per allargar els traçats més curts, es busca un traçat alternatiu.
2.Participants:
2.1 Hi poden participar persones majors de 18 anys i menors amb autorització d’un adult.
3.Les curses:
3.1 L’edició 2017 tindrà un màxim de 6 proves de les quals puntuen 4 curses.
3.2 Les curses són sempre de resistència (en diferents formats) i consisteixen a fer el màxim nombre de voltes al circuit, que normalment tenen una longitud entre 1,5 i 3 Km.
3.3 Els temps seran controlats per xip i després de cada cursa es publicarà la classificació de la mateixa i la puntuació de la Classificació General.
3.4 La participació pot ser individual o per equips. El nombre de corredors per equip anirà en funció del format de cada prova.
4.Tipus de bicicleta acceptats:
4.1 Cada corredor pot portar la seva bicicleta. Per puntuar en una categoria d’equips, els integrants del mateix han de portar el mateix tipus de bicicleta: BTT, Fat Bike, E-bike o Ciclo-cross.
4.2 S’accepten bicicletes de: Mountain Bike (BTT) tipus Cross Country o Enduro. Fat Bike (pneumàtic de 26 amb un mínim de 3,5” i un màxim de 5”) (altres mides de pneumàtic poden participar però NO dins de la categoria Fat Bike). E-bike. Ciclo-cross. Qualsevol altre tipus de bicicleta no especificada, pot participar a la prova, tenint en compte que ho ferà dins de la categoria altres i que no optara a premi.
5.Categories:
5.1 Es donaran trofeus als tres primers classificats de cada categoria i tipus de bicicleta, sempre que hi hagi un mínim de 5 participants. Les categories seran:
Individual masculí
Individual femení
Parella mixta
Parella femenina
Parella masculina
5.2 Sempre que hi hagi un mínim de 10 participants, també hi haurà premis per grups d’edat: Menors, Màster 30, Màster 40 i Màster Superior.

Trofeus cortesia de Trofeus Sport-ticket
6.Dades i drets d’imatge:
6.1 Pel sol fet de participar, la persona inscrita autoritza als organitzadors a publicar les dades personals dels participants en la classificació de la prova i les fotos que se’n facin durant la cursa. Aquestes imatges també es podrán utilitzar per la promoció de les BTT Endurance Series.
7.Puntuació:
7.1 Els punts per la classificació general s’atorguen de la següent manera:
Primer/s classificat/s: 25 punts
Segon 20 punts.
Tercer 17 punts.
4º 14 p.
5º 12 p.
6º 10 p.
7º 8 p.
8º 6 p.
9º 4 p.
10º 2p.
La resta de classificats tindran 1 punt en concepte de participació. Les puntuacions són per la categoria en que es participa en cada cursa i no són intercanviables entre categories, és a dir, els punts obtinguts per un/a participant en, per exemple, categoria individual, no li sumen si en una altra prova competeix en equip. El mateix s’aplica si participa amb tipus de bicicleta diferents.
7.2 S’enten que en el cas dels equips, els punts són per cada corredor. Per tant, un corredor pot participar a diferents proves amb companys d’equip diferents. Aquesta norma no s’aplica si hi ha un canvi de categoria entre equip mixte i equips masculí/femení.
8.Responsabilitats:
8.1 Els participants són responsables de tenir un estat de forma mínim que els permeti participar a cada cursa amb garanties.
8.2 La participació a les BTT Endurance Series comporta l’acceptació d’aquestes normes.
8.3 La organització no es fa responsable dels accidents que es puguin produir en cap de les curses.
9.Entrega de premis:
9.1 L’entrega de premis es farà a l’última prova de la temporada.
10.Altres:
Qualsevol altra contingència que pugui sorgir durant el campionat queda a criteri de la organització i la seva decisió serà inapel·lable.

 

REGLAMENT PARTICULAR RESISTÈNCIA BTT MARTORELLES – 16/12/17

1. La prova consisteix a fer el màxim nombre de voltes al Circuit de Motocròs de Martorelles, d’uns 2,5 Km.
Els temps seran controlats per xip i les classificacions es donaran un cop finalitzada la prova.
2.La inscripció a la prova és individual o per parelles. En el cas de parelles, el participant que estigui corrent ha de dur a sobre el xip de control posat al turmell o a la bici, sempre el més a prop possible del terra.
Per puntuar en les diferents classificacions cal que cada membre de la parella faci, com a mínim, una volta completa al circuit.
El relleu i canvi de xip es farà davant del box, deixant sempre pas lliure als corredors que venen per darrere.
3.Cada corredor pot portar la seva bicicleta. Per puntuar en una categoria, els dos membres de la parella han de portar el mateix tipus de bicicleta: BTT, Fat Bike, E-bike o Ciclo-cross (podeu veure els tipus de bicicleta acceptats a l’apartat 4 d’aquest reglament)
Cada parella rebrà dos dorsals, que caldrà fixar al manillar de la bicicleta de forma visible.
No està permès retallar ni doblegar els dorsals.
4.S’accepten bicicletes de:
Mountain Bike (BTT) tipus Cross Country o Enduro.
Fat Bike (pneumàtic de 26 amb un mínim de 3,5” i un màxim de 5”) (altres mides de pneumàtic poden participar però NO dins de la categoria Fat Bike)
E-bike
Ciclo-cross
Qualsevol altre tipus de bicicleta no especificada, pot participar a la prova, tenint en compte que ho farà dins de la categoria altres i que no optaran a premi.
5.La sortida serà el dia 16 de desembre de 2017 a les 16:00 hores, i es donarà la prova per finalitzada a les 19:00 hores. Horari PROVISIONAL.
Els corredors que estiguin pel circuit al final de les 3 hores, hauran d’acabar la volta (que també quedarà comptabilitzada) i arribar a la zona de meta.
6.La sortida és a l’estil “Motocròs”, amb tots els corredors aliniats a la tanca o línia de sortida.
7.Es donaran trofeus als tres primers classificats de cada categoria, i les categories seran:
BTT Individual masculí
BTT Individual femení
BTT Parella mixta
BTT Parella femenina
BTT Parella masculina
Bicicleta Fat Bike
E-bike
Ciclo-cross
Les categories Fat Bike, E-bike i Ciclo-cross són Categoria única, és a dir que es pot participar en equip o individual però només hi ha uns guanyadors. La organització es reserva el dret a crear noves categories si hi ha suficients participants inscrits.
8.Cada equip disposarà d’espai per instal·lar-se a la zona de boxes.
9.És obligatori l’ús del casc quan un participant estigui en el circuit.
10.No es pot circular en cap cas en sentit contrari al llarg del circuit.
Si punxeu heu d’acabar de completar la volta (no es pot retallar per guanyar temps). Això no treu que si porteu kit de reparació podeu fer-ho on us trobeu, sense interferir el pas dels altres participants.
11.No es pot retallar el recorregut del circuit. Hi haurà controls que vetllaran per correcte desenvolupant de la cursa. En cas de no seguir el recorregut, l’equip infractor haurà d’estar aturat a la zona de meta un temps de 10 minuts.
12.La recollida de dorsals i xips s’efectuarà el mateix dia de la prova, a la zona de sortida del circuit, des de les 14:30 fins a les 15:30 hores.
Posteriorment, ja no es lliuraran ni dorsals ni xips.
13.En acabar la cursa és necessari retornar els xips a la organització.
14.Hi ha la següent limitació d’inscripcions: en individual, 50 inscripcions; per parelles, 150 inscripcions.
La organització, en funció de la pre-inscripció, podrà modificar aquestes limitacions.
15.Preu per participant és de 20 € (40€ per parella). Les inscripcions individuals tenen un preu de 25€. La data límit per inscriure’s és el dia 5 d’octubre a les 24:00h. Es guardaran algunes inscripcions (no més de 20) pel mateix dia de la cursa, amb un increment de 5€. Si no es disposa de llicència, cal contractar una assegurança de dia a un cost de 4€.
Les inscripcions de menors d’edat hauran d’anar acompanyades, necessàriament, de l’autorització del pare, la mare o el tutor. El mateix dia de la cursa hi haurà formularis d’autorització de menors disponibles.
16.Les inscripcions s’han de fer per Internet, amb pagament amb targeta o per transferència, seguint aquests enllaços:  EQUIP    INDIVIDUAL
17.Pel sol fet de participar, la persona inscrita autoritza als organitzadors a publicar les dades personals dels participants en la classificació de la prova i les fotos que se’n facin durant la cursa.
18.L’organització es reserva el dret de resoldre qualsevol conflicte que pugui sorgir.
Les decisions de l’organització seran inapel•lables.
19.La participació en la cursa comporta l’acceptació del reglament i la renuncia a tots els drets i pretensions contra l’organització de l’acte, dels danys que es puguin ocasionar durant el transcurs de la prova.

NOTES:

Hi haurà un seguiment per part de Creu Roja o similar.
Hi haurà habilitada una zona per a la neteja de les bicicletes.
La participació a la cursa comporta l’acceptació d’aquestes normes.
La organització no es fa responsable dels accidents que es puguin produir.

HORARIS PROVISIONALS:

14:30 – 15:30 Recepció de participants, entrega de dorsals i xips.
14:30 – 15:45 Instal·lació a la zona de boxes. Circuit obert per reconeixement.
16:00 Inici RESISTÈNCIA MARTORELLES.
19:00 Final de cursa.
19:30 Entrega de premis i sorteig de regals.